POKEC o všem možném

aneb bavíme se o všem možném

Moderátor: V.I.P.

Zpráva
Autor
enzo66
2 vítězství
2 vítězství
Kontaktovat uživatele:

Re: POKEC o všem možném

#61 Příspěvek od enzo66 » 05 pro 2018, 23:09

Jak jsem již naznačil v diskuzi k tipovačce, mám v hlavě nějaký projekt, i když projekt je asi moc silné slovo. Jenomže nevím jak k tomu přistoupit a tak prosím o radu. Jednoduše mně docela vadí formát některých příspěvků, kdy je vložena např. fotka s popisem M.Hakkinen 1998. Je to absolutně zbytečný, nic neříkající příspěvek s nulovou vypovídající hodnotou. Takových jsou na internetu mraky. Jak asi všichni víte, jsem modelář zaměřený z 99% na vozy F1. Na fóru je sekce modely F1 do které jsem vložil pár příspěvků se svými papírovými modely. Ale můj názor je, že tyto příspěvky jsou tak trochu o ničem. Měl jsem představu, že když někdo vloží fotku hezkého modelu, něco se o něm a o předloze dovím. Zatím se to zvrhlo v kopírování a vkládání fotek bez jakýchkoliv informací, kdy jsou zveřejněny i cizí modely, bez jakékoliv informace, pouze název vozu ( našel jsem i své modely, které jsem ale nevložil já ). Tohoto se nechci účastnit.
Takže k jádru věci. Ke každému svému modelu si zpracovávám i historii skutečné předlohy. Není to nic světoborného, celé toto dílko je na formátu A4, kde jsou základní informace o vozu, krátký popis jeho nasazení a samozřejmě i kdo je autorem - konstruktérem modelu, vydavatelem a samozřejmě měřítko.
Rád bych prezentoval svoje snažení tady na fóru takže tento popis a fotografie modelu chci uvádět jako jeden příspěvek. Ale nevím kde, jestli do sekce modely F1, nebo přímo do sekce týmy-vozy F1. Rád bych znal názor členů fóra.
Tady je ukázka popisu a fotka mého modelu:

TOLEMAN TG183B D.Warwick 1983.jpg
DSCN8359.JPG

Achard
23 vítězství
23 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Achard » 06 pro 2018, 00:44

Ten tvůj projekt se mi moc líbí.
Máš pravdu, u každého modelu by měl být minimálně název, rok a jméno autora (správně i měřítko, ale tady je to jasně 1:24) a to u všech není. Je to velká škoda, ztrácí se tím důležité informace. Ta historie je bonus.
Na druhou stranu chápu, že ne každý dokáže udělat perfektní model, ale moc se mu líbí a tak sem dává krásné modely, které nesložil. A ani nemusí vědět, kdo je autorem, natož kdo je složil... Ti co je skládají, tyto informace vědí.

Já budu jen rád, když na fóru budeš modely prezentovat a ta informační karta k modelu je perfektní.

Tyto příspěvky by se mohly dávat do auditka "Modely vozů Formule 1", stěžejní je model. Mohlo by se to i přejmenovat na "Papírové modely vozů Formule 1".

A nebo by šlo celé toto auditku zrušit a modely dávat (stávající přemístit a doplnit údaje) přímo k jednotlivým vozům ve foru "Týmy (vozy) Formule 1". Jsou tam vkládány i fotky modelů, i když většinou těch kovových. Výhodou by bylo, že vše o určitém typu vozu by bylo na jednom místě, včetně historie. Když nad tím přemýšlím, asi by toto řešení bylo lepší...

Nebráním se ani jedné variantě, ale myslím, že by si měli říct především ti, co budou vkládat, jak oni to cítí.
Obrázek ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázek Obrázek

alfa
12 vítězství
12 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od alfa » 06 pro 2018, 15:22

Při své šikovnosti jsem modelář - teoretik. Obdivuji ty, co dokáží model udělat, ale i ty, co ho zvládnou složit. A jak píše Achard, dnes je tolik autorů, že opravdu nerozliším (pokud to u zdroje není napsáno), kdo model udělal. A totéž platí i o těch, kdo je lepí. Tyhle modely jsou dnes úžasně přesné zmenšeniny, že by bylo škoda se o nich tady na fóru nezmínit.
Totéž platí o plastových/kovových modelech, pokud jsem na nějaké zajímavé narazil, dal jsem je do fóra "Týmy (vozy) Formule 1". Budu moc rád, když se problematiky modelů ujme "profik" který má přehled a dokonce je lepí (což obdivuji).
Spíš je otázkou, zda papírové modely nechat zvlášť, nebo je rozhodit k jednotlivým vozům. Asi bych to nechal na enzovi, jak on to cítí, a jak on si to představuje.
Obrázek ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek

René
2016 N.Rosberg
2016 N.Rosberg
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od René » 07 pro 2018, 09:17

Radku je to určite výborný nápad. Ja som lepič F1-tiek prakticky na plno, jedine lepím posledné roky pre syna nejaké tie autobusy, smetiarske autá a tak..ale mňa to stále ťahá k lepeniu F1. Ja mám na krabičkách v ktorých mám modely F1 iba meno jazdca, tým, rok a malý bočný náhľad, teda základné údaje. Tak ako to máš ty je to perfektné, veď aj v ABC keď vychádzali F1 bol k nim "pokec" a bolo to výborné riešenie.
Ak by sa nechali papierové F1 zvlášť tak by sa údaje opakovali s údajmi ktoré sú v týmoch. Asi by som sa skôr priklonil k riešeniu dať do týmov ku konkrétnemu typu takúto "kartu" a aj fotky "papieráku".
Ale bolo by dobré poznať aj ďalšie názory, nech sa urobí najlepšie riešenie.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázek ObrázekObrázek

enzo66
2 vítězství
2 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od enzo66 » 08 pro 2018, 00:18

Děkuji všem, kterým se můj nápad líbí. Mě modelařina strašně baví, ale baví mě i shánění informací k dané předloze. Myslím, že každý kdo nějaký model staví, nebo si ho koupí, tak by o předloze měl něco vědět. Častokrát jsou to docela neskutečné příběhy, nejenom pěkné vozy. Proto jsem nadhodil toto téma, abych se o tyto příběhy podělil, nejenom se chlubil jaký jsem šikovný modelář. Navíc když vím, že do šikovného modeláře mám pořád ještě daleko :lol:
Ale nazpět k věci. Nerad bych tady zakládal nějaká nová subfóra, nebo podfóra nebo jak se tomu řekne. Je jich tady dost, kterým nerozumím proč vlastně vznikly.
Můj názor je asi stejný jako ostatních, co sem napsali. Fotky modelů s podrobnějšími informacemi bych dával přímo k jednotlivým vozům-týmům tak jak jsou nastaveny tady na fóru. Když někdo bude hledat informace ke konkrétnímu vozu, tak myslím nebude procházek mezi fotkami modelů.
Navíc historie, kterou zpracovávám je většinou zaměřena na konkrétní vůz, konkrétního jezdce z konkrétního závodu-tréninku-kvalifikace nebo testu. Dnes už konstruktéři modely tak navrhují - René ví ;-) A moje informační karta je jen takový doplněk všech ostatních informací, patřících do auditka o jednotlivých vozech. No a fotka modelu bude takový malý bonus.
Auditko o modelech bych nechal tak jak je. Pokud někdo chce zveřejnit jenom fotku bez jakéhokoliv rozepisování, je pro něj jako dělané.

Achard
23 vítězství
23 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Achard » 11 pro 2018, 12:28

Jak tu vyplynulo, většina dává přednost mít modely u jednotlivých typů vozů v "Týmy (vozy) Formule 1". Já s tím souhlasím, vše důležité bude na jednom místě.

Na druhou stranu si myslím, že není dobré mít dvě témata s podobným obsahem - modely v "Týmy (vozy) Formule 1" a modely v "Modely vozů Formule 1". Pokud bude fotka modelu u typu vozu v "Týmy (vozy) Formule 1", může tam být bez historie (v příspěvku by ale mělo být co možná nejvíc informací, minimálně konkrétní závod, autor modelu i toho, kdo lepil /pokud se to ví/).

Proto se přikláním "Modely vozů Formule 1" zrušit a stávající příspěvky přemístit do patřičných témat "Týmy (vozy) Formule 1".

Autoři příspěvků, prosím, podívejte se na své příspěvky a pokud budou duplicitní, nebo je vložíte lépe, napište u příspěvku červeně archiv a já je pak dám rovnou do archivu.
O vánocích bych začal příspěvky přemísťovat, pokud by se toho někdo ujal za mě, dostane bronzový volant ;-)

Achard
23 vítězství
23 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Achard » 11 pro 2018, 12:52

Když nad tím tak uvažuju - máme tu samostatná témata "Přední část vozu", "Zadní část vozu", "Volanty", "Kokpity".
Myslím, že by bylo dobré vše o jednom typu vozu mít na jednom místě a i tyto příspěvky dát taky pod jednotlivé typy vozů v "Týmy (vozy) Formule 1"...

enzo66
2 vítězství
2 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od enzo66 » 12 pro 2018, 00:35

Achard píše:
11 pro 2018, 12:52
- máme tu samostatná témata "Přední část vozu", "Zadní část vozu", "Volanty", "Kokpity".
To jsou ta témata, o kterých jsem psal výše, že nerozumím proč vlastně vznikla. Pak je to tady strašně nepřehledné. Souhlasím s Achardem a jsem všemi deseti pro přemístění k jednotlivým typům vozů. Navíc si myslím, že podobných zbytečných témat je tady daleko víc.

Achard
23 vítězství
23 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Achard » 14 pro 2018, 08:20

Enzo má pravdu, chtělo by to sjednotit témata, je tu hromada zajímavých věcí, ale pochybuji,že by je zájemce rychle našel...

Chtěl bych udělat následující změny:

zrušit fórum "Detaily vozů a oblečení jezdců"
témata "Přední část vozu", "Zadní část vozu", "Volanty" a "Kokpity" přemístit k jednotlivým typům vozů v "Týmy (vozy) Formule 1"
taktéž příspěvky z "Modely vozů Formule 1" přemístit k jednotlivým typům vozů v "Týmy (vozy) Formule 1"
téma "kombinézy" přemístit pod jednotlivé jezdce ve fóru "Jezdci F1"

Ve fóru "Zajímavosti II " zřídit subfórum "Suvenýry", do kterého by se přemístilo téma "Čepice" a dále "suvenýry (ty bych roztřídil) a reklamní fota, která jsou volně ložená v "Zajímavosti II "

Co bych chtěl nechat samostatně (a přemístit do "Zajímavosti II " jako samostatné subfórum) jsou "přilby". Je to zajímavé a rozsáhlé téma. Pokud bych je rozebral pod jednotlivé jezdce, polovina údajů o nich by tvořily přilby... u Vettela dokonce 90% všech informací.

Jestli máte ještě nějaké návrhy, sem s nimi.

P.S.: Když se témata zakládala, domluvil jsem se s Rosťou, že budou samostatně. Považovali jsme to za dobrý nápad. Ze současného pohledu mi připadá sjednocení údajů o jednotlivých vozech a jezdcích lepší.
Ale záleží na vás, jak vám to bude lépe vyhovovat...

kurzivou jsem vyznačil, co je už hotovo

enzo66
2 vítězství
2 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od enzo66 » 15 pro 2018, 21:18

Souhlasím se vším, co navrhuje Achard. Konečně to zde bude přehlednější ;-)

showstall
10 vítězství
10 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od showstall » 09 bře 2024, 12:14

narazil jsem na nový magazín o F1, neodebírá někdo?

https://herohero.co/kolonakolo?category=magazin
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Achard
23 vítězství
23 vítězství
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Achard » 09 bře 2024, 12:59

showstall píše:
09 bře 2024, 12:14

Tak Eisele s Králem vedle podcastů a vystupování po republice založili i magazín...
Slyším o tom prvně. Škoda, že tam není ukázka, aby člověk věděl, o co jde.

"Tony"
2007 K.Raikkonen
2007 K.Raikkonen
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od "Tony" » 10 bře 2024, 18:14

showstall píše:
09 bře 2024, 12:14

Vychází to co 14 dní a posílají mi do mailu upoutávky. Číst to lze On-line nebo si to stáhnout v PDF. Cena je 5,- euro za měsíc ...
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Diskuzní fórum“